A safe and enjoyable museum visit for everyone - online tickets only
Home

Vier de voorjaarsvakantie in Museum De Lakenhal!

Zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart

Je kunt tijdens de voorjaarsvakantie allerlei leuke activiteiten doen in Museum De Lakenhal. Tot 18 jaar is toegang tot het museum altijd gratis. Aan onderstaande activiteiten kun je gratis deelnemen met een geldig entreebewijs. Neem dus gezellig je broers, zussen, ouders, opa, oma of vriendjes mee!

FAMILIESPOOR

Verspreid door het hele museum vind je 13 lades met interactieve opdrachten, voor kinderen vanaf 6 jaar. Ga op zoek naar symbolen in 17e-eeuwse schilderijen, leer alles over het maakproces van Leids laken en speel spelletjes bij kunstwerken uit de moderne tijd. Het bijbehorende boekje kan gratis worden afgehaald bij de informatiebalie.
* Het Familiespoor kun je in de schoolvakantie iedere dag volgen, behalve op maandag want dan is het museum gesloten.

OPEN ATELIER

Ga aan de slag als ‘doorbeeldkunstenaar’, net als Theo van Doesburg, en maak van een herkenbaar kunstwerk een abstracte variant. Onze workshopdocenten staan klaar om je te helpen!
* Het Open Atelier is van 13.00 – 16.00 uur op zondag 23 februari, woensdag 26 februari en zondag 1 maart. Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig, loop binnen en schuif aan!

FAMILIERONDLEIDING

Tijdens deze interactieve rondleiding ga je op een spannende ontdekkingstocht door de veelzijdige collectie van Museum De Lakenhal. Je komt van alles te weten over de rijke geschiedenis van Leiden. Zoek details in bijzondere kunstwerken met een verrekijker, ga met elkaar in gesprek over wat je eigenlijk viert tijdens Leidens Ontzet of ga, net als Theo van Doesburgh, aan de slag met doorbeelden.
* De Familierondleiding is van 13.30 – 14.30 uur op zondag 23 februari, woensdag 26 februari en zondag 1 maart. Deelname is gratis, maar het aantal plekken is beperkt. Je vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk via boekingen@lakenhal.nl.

MUSEUMKIDS

Deze voorjaarsvakantie organiseert Museumkids een heuse inspectiewedstrijd. Registreer je op de website van Museumkids als Museuminspecteur. Vul tijdens je bezoek aan Museum De Lakenhal de inspectie in en win een mooie prijs!