Home
persberichten

persbericht 5 juli 2023

Meer dan 150 ateliers open voor publiek tijdens Kunstroute Leiden 2023 

Tijdens Kunstroute Leiden openen meer dan 150 professionele kunstenaars hun ateliers voor publiek. Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 start de route bij Museum De Lakenhal. Alle deelnemers zijn nu te vinden op lakenhal.nl/kunstroute. Van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van beeldhouwwerk tot straatkunst – de Kunstroute is hét gratis evenement voor beeldende kunst in Leiden. Het weekend wordt georganiseerd door Museum De Lakenhal. 

De Leidse Kunstroute is een podium voor de beeldende kunstenaars van de stad en trekt elk jaar zo'n vijfduizend bezoekers. Het evenement is voor iedereen die meer wil weten over het werk van kunstenaars, die overweegt kunst te kopen of aan de slag wil tijdens een workshop of cursus.

De Kunstroute-locaties zijn op zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. 

Startpunt van de route

Op lakenhal.nl/kunstroute staan alle deelnemers: open ateliers, galeries, kunstenaarsinitiatieven en bijzondere locaties met (tijdelijke) kunstprojecten. Iedereen kan online zelf kiezen welke locaties ze willen bezoeken. Voor jong en oud zijn er verder ook allerlei activiteiten te vinden. 

Bij Museum De Lakenhal kunnen bezoekers het hele weekend ook een papieren routekaart ophalen. 

Praktische informatie

  • Zaterdag 23 en zondag 24 september van 12 tot 18 uur
  • Op meer dan 80 locaties in de stad
  • Toegang is gratis
  • Routekaart verkrijgbaar bij Museum de Lakenhal, Oude Singel 32 Leiden

Over Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal is het stadsmuseum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van Leiden. Net als de stad combineert het museum een klassieke uitstraling met een eigentijds en eigenzinnig karakter.  

Noot voor de redactie | Niet voor publicatie

Neem voor meer informatie contact op met Harriot Voncken, h.voncken@lakenhal.nl of 0634364191.

Foto's voor publicatie